сряда, 20 юли 2011 г.

Топ 10 на плажовете на българското Черноморие

1. Cacao Beach в Слънчев бряг
Плажната ивица на Слънчев бряг е с дължина повече от 8 км и e широка около 50 метра. Пясъкът е фин и на някои места са се образували естествени пясъчни дюни. Морската вода е чиста, а дъното е полегато. На разположение на посетителите са множество ресторанти, барове и много спортни съоръжения. Има много възможности за спорт, включително сърфинг, водни ски, парашутизъм, делтапланеризъм и банан, ветроходство, яхти, гребло лодки, катери, скутери, плажен волейбол, спортни турнири за аматьори и професионалисти.
Можете да отседнете в един от многото хотели в Слънчев бряг.

2. Златни пясъци
К.К. "Златни пясъци" е много популярен с дългата и широка плажната ивица, покрита с фино шлифован пясък. Името на курорта идва от великолепния златист пясък, който покрива плажовете, простиращи се на 4 км по протежение на морския бряг. Плажът е само на 17 км от най-големия черноморски град Варна и има редовни автобуси до него. Курортът е известен като "перлата на българското Черноморие". Плажът предлага много възможности за развлечение и е идеален за семейна почивка с деца.
Всичко относно настаняване и хотели в Златни пясъци можете да проверите тук.

3. Албена Бийч в курортен комплекс Албена
Албена е носител на син флаг, което означава че е курорт, идеален за семейни почивки. Тя се намира далеч от шума, суетата и е спокойна и зелена. Плажът е широк до 500 метра и е покрит с фин пясък. Морското дъно се спуска бавно с лек наклон. Това е приятно място за хора, които обичат слънчевите бани, но се опитват да избегнат горещините, тъй като температурата на въздуха през лятото е около 25 ° C и са типични леки освежаващи ветрове от морето. Има много развлечения, спорт: водни ски, каране на моторници и джетове, езда на банан, водни ски, сърф, подводен риболов, плажен волейбол.
Курортен комплекс Албена е обособен като самостоятелно туристическо дружество, което стопанисва хотелите и заведенията на територията на комплекса. Но можете да намерите малки семейни хотели и къщи във вилните зони около комплекса. Информация за тези хотели може да намерите на hoteliinfo.com/hotels-albena.

4. Дюни
Ваканционно селище Дюни е разположено на 40км южно от град Бургас и на 7 км южно от Созопол. Плажната ивица е 4,5 км дълга и до 100 м широка. Плажът е покрит с фин златист пясък и естествени пясъчни дюни. Плажът е хълмист и залесен, морето е безопасно и спокойно, с плавно дъно, което позволява дори малки деца за безопасно да се къпят във водата. Заливът е естествено защитен срещу северните ветрове, което го прави идеално място за всички видове водни спортове. От ранна пролет до късна есен въздухът носи уникален аромат на морски и горски. Ваканционен комплекс Дюни предлага 7 тенис корта и няколко плувни басейни на разположение на гостите. Тук можете да видите информация за хотели и настаняване.

5. Приморско Бийч
Плажна ивица в Приморско със своите 10км. е сред най-дългите на българското Черноморие. Приморско е предпочитано място от младите българи, които идват тук в почивните станции, хотели, студентски общежития и къмпинги.
Пясъкът е фин и златист, а морето е с пясъчно дъно, плитко и топло. Туристическите атракции са: разходка с лодка или яхта, подводен риболов и др.
В близост до Приморско е плажът ММЦ-Приморско - най-известният международен младежки лагер. А плажът е плитък и сравнително чист.
Градчето е осеяно с малки и големи семейни хотели и къщи за гости. Приморско разполага и с Аквапарк (един от първите в България).
Повече информация за настаняване и хотели в Приморско можете да намерите на primorsko.hoteliinfo.com.

6. Златната рибка
Месттността Златна рибка, близо до Созопол се намира на 3км северно от града, по пътя за Бургас.
Това е всъщност част от къмпинг Златна рибка и е най-често се посещаван от сърфисти. Плажната ивица е дълга и достатъчно широка и просторна. Плажът е доста спокоен в сравнение с другите плажове наоколо.
В близост има съф училище, което предлага отдаване под наем на сърфове. Плажът не се охранява.
Има едно или две малки ресторантчета, които около предлагат бързо хранене и супи. Този плаж е по принцип за млади авантюристи, студенти и любителите на къмпинг туризма. За любителите на удобствата и класическите хотели препоръчвам да се настанят в Созопол. В последно време там туристическия бизнес много се разрасна и се предлага голямо разнообразие от хотели и къщи за настаняване според индивидуалните вкусове, предпочитания и финансови възможности. Само в сайта www.hoteliinfo.com има регистрирани над 140 хотели в Созопол.

7. Смокини Бийч, близо до Созопол
Смокините е друг къмпинг, разположен на 5 км южно от Созопол. Ако търсите романтика, младежка атмосфера или дори нудизъм, можете да отидете на този къмпинг. Пясъкът е фин и чист, морската вода е топла и прозрачна, но не винаги е спокойно, така че пазете се от вълни и подводни течения. Къмпингът е любимо място за много семейства с каравани и палатки. Плажът не се охранява.
Ако желаете по-добри условия за настаняване – ориентирайте се към изобилието от хотели в Созопол.

8. Шкорпиловци
Село Шкорпиловци се намира на около 42 км южно от Варна и на около 30 км северно от Бяла. Пясъчна ивица в Шкорпиловци е с дължина 13 км и широчина 100 м и е най-дългата и широка пясъчна ивица българското Черноморие. Плажът е еднакво привлекателен за гости на някой от прекрасните хотели и къщи за гости, както и за любителите на къмпинг туризма. Има много ведомствени и частни бунгала в района, както и много детски лагери. Районът е отличен пример за екологично чист район с диви и девствени плажове. Плажът не се охранява. Информация за настаняване и хотели в Шкорпиловци можете да намерите на hoteliinfo.com/hotels-shkorpilovtzi.

9. Синеморец
Синеморец е малко кътче от рая, разположен на югоизточния бряг на България. Синеморец е прекрасен курортно селище с някои от най-хубавите плажове по българското черноморско крайбрежие. Плажовете са по-уютни, заобиколени от назъбени скали и от свежи, зелени гори. Пясъкът е бял и изключително фин, морската вода е приятно топла и чиста.
Последният плаж преди границата ни с Турция е на 5 км от с. Синеморец и се нарича Силистар. Това е най-красивият и все още див и чист залив по нашето Черноморие, сгушен сред гората, тих и спокоен, покрит със златист пясък. Дължината на плажната ивица е 1 км, а широчината - 50 м. В единия край на плажа се издигат скали до устието на р. Силистар, а в другия - Странджа планина.
Северния плаж в Синеморец се намира в широко отворен залив, където река Велека се влива. Плажът е уникално красив, но не е подходящ за деца, защото морето е дълбоко и понякога има големи вълни. Плажът не се охранява.
Доскоро малкото и тихо селце вече предлага множество модерни и конфортни хотели и места за настаняване. Повече за хотелите в Синеморец можете да намерите тук.

10. Плаж Атлиман в Китен
Плаж "Атлиман" се намира на север от Китен. Китен е един от най-привлекателните места по южното крайбрежие на Черно море, където Странджа планина се среща с кристално чистото море.
Атлиман е истински рай за летовниците. Фин златист пясък, топлото слънце и спокойно море предлагат чудесна възможност за една перфектна почивка далеч от суматохата. Той също е много привлекателен с красивите си пясъчни дюни.
Китен предлага изкючително разнообразие от хотели и места за настаняване. Само в сайта www.hoteliinfo.com можете да намерите около 60 регистрирани хотели в Китен, както и актуална информация със снимки, цени и коментари за тях.
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар