петък, 15 юли 2011 г.

Банско целогодишна туристическа дестинация

Живописният град Банско е разположен на границите на три планински вериги Рила, Пирин и Родопите, които предлагат невероятна гледка на извисяващи се заснежени върхове, плодородни поляни и тучни зелени борови гори. Градът е най-известен като най-популярния ски курорт в България, но живописния пейзаж в района с гори, кристално чисти езера, минерални извори, както и впечатляващи гледки на Пирин планина го превръща в предпочитан курорт и през лятото. Посетителите са очаровани от завладяващата смесица на история, традиции и култура в града. Средиземноморското влияние върху климата, създава идеални условия за целогодишна почивка. Зимните температури осигуряват идеални условия за ски, а лятото е прохладно и свежо. Градът е лесно достъпен от столицата София и втория по големина град на България Пловдив с автомобилен и автобусен транспорт. Един от по-традиционни и атрактивни начини е да пътувате до Баско с теснолинейна железница, която тръгва от град Септември.

Назад във времето
 Банско е град, потопен в легенда и интриги. Една приказка предполага, че градът е основан от ослепените армия на цар Самуил, друга обявява, че е италиански художник, наречен Ciociolino, е създал града като доказателства в подкрепа на това се крият в името на местната църква, Chucholin. Археолозите датират Банско и Разлог от времето на създаване на Римската империя. Под османско владичество селото е известен като Banicka, но тя е била полунезависим район с висока степен на самоуправление от старейшините на града, което е било разрешено от султана. По време на българското Възраждане, Банско е един от най-важните търговски и занаятчийски центрове в Югоизточна България. Развиват се кожарство и дърворезба, местните занаяти процъфтяват, които и досега са символ на репутацията на града като занаятчийски. Банско е станал част от България след Първата балканска война през 1912 година.

Развлечения и спорт
Целогодишно Банско предлага широка гама от занимания, за да се задоволят всички вкусове. Любителите на екстремните спортове могат да практикуват планинско колоездене през лятото, а през зимата – ски, сноуборд и др. Районът е известен като изходна точка за лов и риболов, както и за конна езда, разходки и алпинизъм. Но ските и по-скоро голфът са спортовете, които са дали на града международно признание.

Голф
Пирин Голф и Кънтри Клуб предлага целогодишно развитие за Банско и регионът. Курортът разполага с две голф игрища с 18-дупки. И двете се намират на удобно място между две ски зони съответно на 3 км от града и на 5 км от ново разработената ски зона с 45 км ски писти.

Каране на ски
Много е инвестирано в ски съоръженията в Банско - нови лифтове, влекове и писти, както и в 161 машини за изкуствен сняг. Най-високият ски център Банско се намира на зашеметяващите 2560 m, а най-ниската на 1000 м. Ски зоната обхваща обширна област, на 65 км и всички писти те са добре поддържани Банско е идеално за скиори от всички възрасти и способности и курорта е инвестирал сериозно в предоставяне на първокласни съоръжения за деца, който включва подвижна пътека под формата на карусел, ски влакове за превоз на деца и ски-градина кът за игра.

Заведения и хотели
Банско предлага добра гама от магазини, ресторанти, барове и множество механи, хотелски ресторанти и кафенета. Ето и някои от най-предпочитаните хотели в Банско:
Хотел Best Western Флоримонт Хотел Казино & СПА – разположене при входа на град Банско и предлага безплатен транспорт до кабинковия лифт, ски под наем, ски учители. Хотелската база разполага с комфортно обзаведени стаи, студиа и апартаменти, както и с помещения за ВИП гости.
Апарт хотел Balkan Jewel
4-звездният апартаментен комплекс Balkan Jewel се намира на 10км от ски курорта Банско и 170км от столицата София. Разположен е в Разложката котловина, заобиколена от три планини – Пирин, Рила, Родопите и граничи с Пирин Голф Игрището. Хотел Хермес Хотела осигурява транспорт до ски съоръженията на гр. Банско и Добринище, ски под наем, ски учители, планински водачи за пешеходни маршрути, транспорт до минерален басейн в град Добринище, екскурзоводи за тематични разходки в музеите на град Банско и град Разлог.
Хотел "Хермес" за забавления предлага ресторант с изискана интернационална кухня и жива музика, лоби бар с богато меню от коктейли и десерти, тенис маса, билярд.
Хотел White Fir Hotels
 White Fir Resort и White Fir Valley са в непосредствена близост до голф-игрището. Ако планирате почивка в Банско предварително бихте могли да изберете място за настаняване с помощта на сайта hoteliinfo.com, където са регистрирани над 74 хотела в Банско от различни категории според вашите предпочитания и финансови възможности. Пълният списък с хотели в Банско, можете да видите тук.
Повече информация за град Банско, можете да намерите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар